Lite om mig och tanken med min uppfödning och övriga intressen

Jag heter Catrine och jobbar som Speciallistsjuksköterska. Jag har vuxit upp på bondgård och djur har alltid varit en stor och viktig del i mitt liv. Mina övriga intressen förutom hundarna och träning med dem,  är inredning i vit lantlig stil,  vissa hantverk, bakning, svamp & bär-plockning . Mina båda barn är vuxna och utflugna sedan några år, men bor nära så dom finns i min närhet ändå. Jag lever i ett särboförhållande med Kent som funnits i mitt liv tidigare. han har också två hundar så det  är ett hundrikt liv vi lever.

Hundintresset startade med en Shetland Sheepdog från Manhems kennel: Manhems Caritza. Efter det kom blandrashunden Lady  och Norrbottenspetsen Smulan. Samtidigt med henne så köpte jag en Shetland Sheepdog igen, Wianel´s quite a man: Quick, en trefärgad sheltie-hane med bra mentalitet. Nästa hund, en sobelfärgad långhårig colliehane: Gold Status Ride a tiger: Macke. Han var en underbar kille med stor integritet, men med på allt. Året efter flyttade Sagans Pockahontas; Misty in hos oss, en sobelfärgad Collietik. År 2000 skaffade jag en smt Hovawart-hane Farnito (Bergahoppet's uppfödning): Bamse. Han blev den där hunden som man bara får en gång i livet. Han var med mig jämt, var med på allt, träning, tävling, spår, viltspår( både tävling och skarpa), fjällvandring simning, ja allt jag gjorde, gjorde han. Han var helt enkelt underbar på alla sätt och han har lärt mig massor om hund.. Han blev 10 år och fick komma till hundhimlen sommaren 2010 efter att han sista åren lidit av hjärtsvikt. Sommaren 2009 skaffade jag min första Belgiska vallhund Tervueren, Romir's Maria Maria: Mira och sommaren 2010 tingade jag och köpte ytterligare en Tervueren, Ullhedens Vectra. Sommaren 2011 fick jag möjlighet att få köpa en schäfer från Janalands kennel, Janalands Meija: Meija.

Min tanke är att någon av mina hundar kommer att  kunna användas i min uppfödning om de utvecklas på ett exteriört och mentalt sunt sätt. Jag hoppas kunna meritera dem i lydnad, bruks och ev viltspår och kanske även utställningsmässigt. Jag har  tränat och tävlat i Lydnad, utställning och Viltspår med mina tidigare hundar.

 Utbildningar jag har bakom mig ; 

* Handler utbildning med Geroge O'Shea 2002.

* Lydnads/problemlösnings-utbildning på Sollefteå hundskola 2003.

* Allmänlydnadsintruktörs-utbildning via SBK, 2006.

* Mentalfigurant A och B, 2003 o 2004.

* Spårkurs Bolidens Hundklubb Anders Isaksson 2004

* Viltspårskurs Jormvattnets hundcenter, 2004

* Fågelhundskurs, Hundskolan vision 2007

* Viltspårskurs  Gunhild o Ingrid Björne 2007

* Kursledarutbildning via Studiefrämjandet steg 1 o 2, 2004 

  håller hundkurser för Bolidens Hundklubb, SBK och Studiefrämjandet.

* Tåmeläger 2004 spår Med Johnny Knutsen.

* Tåmeläger 2006  sök med Ebba Svedenborg.

* Rallylydnadskurs 2012  med Kicki Kvarnström Bolidens Hundklubb

* Tåmeläger 2012 apell/ brukslydnad med Josefin Hedlund

* Tåmeläger 2013 brukslydnad/ uppletande med Lena Pettersson.

* Specialsök (grund) 2013  Hundvis i Piteå med Yvonne Fång

* Sprcialsök (forts) 2014 Hundvis i Piteå med Yvonne Fång

* Ledarskapskurs, - shadow instruktör 2014 med Åsa Wallström

* BeteéndeCoach - Svenska terapihundsinstitutet Gunilla Backman

 Jag lever för och med mina hundar och gör det mesta med dem, tränar, tävlar, ställer ut, dom följer mig överallt.  Jag har under 2010 gått SKK´s hunduppfödarutbildning och sökte under denna tid även mitt Kennelnamn som jag fick i december 2010: Kennel Goldtwister´s. Under detta kennelnamn så finns möjlighet att i nuläget föda upp hundar med  dessa raser i första hand: Tervueren, Hovawart, Schäfer och Långhårig collie då dessa raser satt djupa spår i mitt hjärta.

 

Föreläsningar ( vet ej om jag minns alla):

Mehmea Molin 2005 o 2010

Curt Blix 2008 (mentalitet)

Nina och Kent Svartberg 200? (tävlingslydnad)

Anders Hallberg 2006 o 2008

Barbro Börjesson 2012

Fredrik Steen 2012

Eva BodFäldt 2012 (Kontakt)

Inki Sjösten 2009 (Målbildsträning)

Jan Gyllensten 2011

Lars Fält 200? (Genetik)

Tobias Gustavsson 2011 (spårhunden o lukterna)

Mattias Westerlund 2008 (jakt o fågelhundsdressyr) 2009 lydnad

kalle Haglind 2013 ( Vom och hundemat - om färskfoder)


Målet med min uppfödning är att: genom att para min/mina tikar med en hane som är ”passande” till just henne, kunna behålla och förstärka viktiga egenskaper just för för rasen. Att avla för att hunden/valpen både skall fungera i familjen, vara friska men också ska ha motor att kunna fungera på tävlingsplanen.Ha en bra balans i sin mentalitet. Hundens egenskaper skall givetvis också vara så rastypiska exteriört som mentalt, som det går. Jag önskar skottsäkra, friska och sociala hundar, vill gärna också att de har djupa färger i pälsen och bra tänder. Många saker påverkar det slutgiltiga resultatet hos våra hundar som arvet, miljön, uppväxten och vi som lever nära och påverkar dem.  

//Catrine

Startbild Meija och Vectra 

    Meija och Vectra våren 2012

alla tre 2011

Vectra, Meija och Mira  hösten 2011

jag och Mira

   Jag och Mira sommaren 2009.

Bamse och Jag

    Jag och Bamse våren 2010.

Jag och Macke

Jag och Macke, sista sommaren 2009.

Meija och Jag på Tåme

     Jag och Meija på Tåme 2012