mobil 2013 ju 039

 

På den här sidan kommer jag att skriva om , mina andra intressen än hundarna,

Det kan vara om mitt bo, och min täppa,   intredning,  och trädgård.

mat och bak ligger mig varmt om hjärtat och jag bakar med glädje.

Handarbete av olika slag och bär och svampplockning är något som jag också gillar att göra

Min  svarta pärla... bilen alltså är en viktig del av mitt liv då jag ofta ligger efter vägen.....

Om jag får lov så kommer jag även att berätta  om mina barn som  är  utflygna sedan några år

 

Har påtat mycket ute i trädgården i vår, fixat odh spettat upp maskroser - tre,,!! skottärror fulla med såna... Lite mindre gult har det varit, men jag har även fått fylla på med lite gjort.

sen  har det kommit en fontän och odlingslåda och lite buskar och sånt... men det tar ju lite tid för sakerna att gro till...

sommaren2014 005    sommaren2014 006   sommaren2014 072

köpte en nybegagnad trädgårdsmöbel som blev ganska bra på altanen , sköna stolar och den har inga skavanker utan  ser ut som ny.

 sommaren2014 075    sommaren2014 079

att påta i jorden . lägga plattor, och stenar är en  avkoppling som gör att man glömmer tid och rum. JAg gillar att använda natursten och tillverka saker själv som man kan använda i trädgården.  Flera projekt finns i huvudet men det är svårt när man inte har byggkunskaper som krävs...

Tankar som är på gång...  gammeldags mjölkpall i mindre modell som passar där jag skall ha den. ,  mera trall vid entrén, grus under eldstaden istället för plattor ( som rör dig hela tiden, inglasning på altanen, ... det tycks aldrig ta slut... projekten och ideerna i skallen.  Imorgon skall det gjutas fler fat som rabarberblad och rosor..

 

 - Några tankar och foton om oktober -13

Nu i höst har jag fixat och trixat lite här hemma, tapetserat i hundrummet, tapetserat i lilla hallen hemma och fått en vacker lampa av  vännen Anna-Karin som jag placerade i min steghylla i rummet.

hösten 2013 042   hösten 2013 069  hösten 2013 077

Jag har även satt upp lite ljusslingor så här nu när det mörknar, Både i rummet och på sänggaveln i sovrummet ( bild senare) satt upp en spegel i sovrummet, fått upp lite hyllor på lilla toan nere och  när man sätter upp en sak så kommer nästa ide och idesprutan är som ostoppbar. Det kan bli både jobbigt och DYRT  när det håller på så hela tiden och man bara har en lön att spendera..

höst 2013-2 025

Har även varit ute och satt upp lite slingor både i blomlådorna och en kvist med dioder i mitt skärmhörn. det lyser upp min lilla täppa och ser mysigt ut.

 

¨Lite foton från sommaren  2013-09

Vi jobbar på balkongen och Rasmus hjälper mig at byta ett tätt altanräcke i motsats till de glesa  "stolpar" som varit där tidigare. Inne fixar jag och donar med lite  loppisfynd som målats och tja... gjorts till för att passa. Skåpen fick jag av Jenny Degerman från Varuträsk . den var då trävit, men snabbt blev den vit hemma hos mej. Korgstolen är ett loppisfynd som  redan var vitmålan om än lite skabbig... detta är åtgärdat och den har fått en pläd - Superskön att sitta i

2013 sommar 027     2013 sommar 100     2013 sommar 033

 2013 sommar 031     2013 sommar 038     2013 sommar 037

Hyllan i köket är oxå ett loppisfynd... 10 kr...=)) de andra bilderna är från mitt sovrum...

 

 

Glimtar från mej, mitt liv och mitt hem o lilla täppan (2013-08)

Bor just nu i en bostadsrätt med lite gräsyta både på fram  (entren) och baksidan.  det har blivit lite planteringar då jag gillar att ha det lite lummigt, , grillplats och odlingslådor. Det måste ju oxå finnas lite plats att träna hund på, så  lite grön yta måste det finnas kvar.
sommar 2013 015   bild   mobil 2013 ju 104   mobil 2012 042

Inomhus så bor jag i vitt., ja i princip allt är vitt, ibland försöker jag ta in en annan färg som växtre och grönt, eller turkos, men det slutar alltid på sa,mma sätt... Det blir bortplockat och blir sen utbytt  eller ommålat till vitt.. I och för sig enkelt att köpa  inredningsdetaljer, då man bara behöver ha en färg och det passar då överallt. Har egentligen saker så det räcker och blir över, men det är ändå kul att gå på ex.vis loppis och hitta något man inte visste man behövde förrän man hittar det. och det kan ju gå måla vitt om inte annat.... har faktiskt en IKEA lampa i rummet som ger häftiga skuggningar runt i rummet, ( trots att jag ALDRIG varit till IKEA) tur att det finns andra som åker dit. Det enda hemma hos mig  som inte är vitt är soffan och sängen, det kan vara bra med tanke på att hundarna ju bor med mig och får vara i både soffan och sängen . Soffan är täckt med härliga lurviga filtar så det inte blir hår eller fläckar. Det finns många ljuspunkter inomhjus, små lampor som gör det mysigt beroende på hur man vill ha det. En Stor IKEA hylla har jag också i rummet där alla mina böcker faktiskt rymms.. ett litet minibibliotek där det går att läsa om hundar, ( haha - konstigt?) och psykiatri och medicin, trädgård, inredning, hälsa och ett litet gäng deckare. Kokböckerna rymms inte alla i köket så de måste rymmas där de me´...

mobil 2012 084   DSC02431   DSC02429   mobil 20131 080