Blogg

ett år har gått...

2017-02-22 16:26 | 0 kommentarer

Nu känns det som om det räcker....

efter min åderbrocksoperation för två år sedan så tänkte jag att nu kommer jag på fötter,  två månader efter detta så klöser jag på tapeten och blir sjukskriven i tre månader, efter att ha hämtat mej hjälpligt har jag tyvärr inte fått igen all ork och inspiration till att föra allt det jag gjort och velat göra... det känns surt på många sätt.

Planerna med att tävla mera med Meija och komma igång med preparatsöket avstannade,  Beteendecoachen-utbildningen har stått stilla en tid, borde ha varit klart för länge sedan ... tar det när orken kommer. Planerna med att fixa och dona i hemmet avstannade tills i sommar då jag renoverade köket ... Tog hjälp förståss.

har nu jobbat på Beroende i 12 år och tankar och känslor sa att det var dags att prova något annat... Så sagt och gjort. Är numera anställd på Hälsocentral i skellefteå vilket känns jättespännande.

Jag har nu uppdaterat hemsidan med två till fotogallerier , ett i galleriet där jag visar upp mina tavlor som jag ibland får upp ett il och målar...och ett annat för jag kommer att lägga ut bilder som jag tar med min Canon. Har förhoppningar att lära mej att fota mera med manuella inställningar och hitta min stil.

Nu sista veckorna har jag slagits med en irriterande jävlig lunginflammation som inte vill släppa taget. VI får se hur långe jag måste vila hemma. oklart i dagsläget Men en tredje antibiotikakur borde ju tillslut ta knäcken på eländet.

Nu har jag förhoppningar om att få komma igång med mitt nya jobb, få ha en bra sommar med husvagnscamping, fiske och fotografering. Hoppas ha lite ork till att pyssla lite hemma på gården också. Nu hoppas jag att det inte tar lika länge tills jag uppdaterar sidan nu när jag gjort lite nytt... KRAM TILL ER ALLA.

068


Livet...

2016-03-08 19:54

Long time.. No see...

verkligen... Sista halvåret har varit tungt... En efterlängtad operation av mitt åderbråcksben-vilket blivit så bra... Men efter det så har min energinivå, + en massa andra symtom förpestat mitt liv... Å dom runt mej... Är under utredning, men inget säkert mer än att jag inte är mej själv, tappat ork o motivation.. Gör mej både arg, ledsen o frustrerad... Meija har fått stå tillbaka o varit tvungen att nöja sig med låånga skogsprommenader o lite tjollerträning hemmavid... energin finns bara inte... Jobbar halvtid nu ett tag men hoppas att jag hittar igen mig nånstans framöver...

Kent o jag får umgås mera , det ensa positiva i allt detta... 

Längtar till våren o att det börjar grönska samt att man får ta fram husvagnen... O piffa lite till och ta den på årets premiärtur... Ska fixa till sängen o skaffa ny dyna...

skulle vilja gå nå mera nosework med meija men vi får se vad som blir av allt detta... Hon tyckte ju det var så kul med preparatsöket... Ja jag med...

hoppas ni alla får vara friska o ha ork att göra det ni vill....

kram på er//image


nya tider

2015-10-31 15:07 | 0 kommentarer

I veckan är det sorg då Vectra inte längre finns vid min sida.. där hon gått i snart 6 år. Det känns bara helt förjävligt svenskt sagt!!  Hon drabbades för några år sen av Pannus  ( kronisk pigmentös keratit) vilket gjorde att hennes syn försämrades och det krävdes daglig medicinering. Hon tycket det blev jobbigt med rörelse som kom upp bakom och vid sidan och  var ständigt på sin vakt och såg ledsen ut.

Det var inte hon... inte såå... ,nu springer hon på gröna ängar med Bamse och Mira och mina andra hundar....

Meija tar det väl ändå med ro,  sökande var hon såklart när vi kom hem, men det lugnar sig nog. Hon kommer att få all min tid  nu och i dagsläget finns inga planer på att skaffa en ny hund.

Jobbar vidare med beteendecoachutbildningen  .

Har även opererat mitt ben för Varicer i veckan och  har ont och är inte så rörlig... men det ska väl bli bättre,

Målar  tavlor och virkar och pysslar på med det som går...  blir ju lagomt rastlös.

Livet blir inte allitd som man tänkt sig men man lär sig väl något av det också...


Nu var det längesen... verkligen

2015-05-05 13:43 | 0 kommentarer

Hösten 2014 var ett tag sen - då både jag och Meija tog oss i kragen och anmälde på ludnadstävling klass 1 ena gick bra och andra mindre bra - missade ett moment.. Veckta hon bara är och följer med på allt vi gör-

101 

Meija och jag tränade mycket hela hösten och sen gick luften ur. - Fram tills nu har vi egentligen inte gjort något hundmässigt vilket både varit välbehövligt och tråkigt.. Livet kom emellan och det har hänt mycket som tagit min tid. Jobbet har varit tungt (men det är det väl för alla) och jul å helger känna sådär, Men jag och Kent har funnit tillbaka till det vi hade tidigare och det känns mycket bra. vi bor på skida håll  i nuläget och så är det med det.

Pluggar vidare  på min beteendecoachutbldning  som också fått stå tillbaka lite... Men idag så skickade jag in ett arbete på 20 sidor iallafall och det känns ju bra.

Jag och Kent har försökt ordna upp våra boenden och målat och tapetserat en hel del nu under våren, nu när snön också har farit så börjar det pirra i trädgårdsfingrarna, men det är fortfarande ganska kallt att vara ute och gräva.

Vi hoppas på en varm och skön vår så vi får tid för rolig träning med våra pälsklingar.

Ha en fortsatt bra vår på er alla vänner. både två och fyrbenta


hopp o lek

2014-08-09 19:53 | 0 kommentarer

Har nu legat hemma i tre veckor med "nåt"virus... feber ... i denna värme - som om inte det räckte med värmen som varit ute... - har inte orkat nåt...  tungandad och med febern kommer mina hjärtkänningar... obehagligt men uppkollat..

tack och lov har jag fått min AC... som har förgyllt mina dagar...

Idag hade jag en tröttare dag, dock var det lite svalare ute och jag har gått en prommis i skogen - det var härligt iallafall för hundarna som verkligen fått anpassa sig till "mattes" oförmåga till aktivitet.,. sökövningar inne har det kunna bli... men mest så...

har haft tur å blivit bjuden på fika hos vänner och kollegor vilket har gjort att man  haft något trevligt att göra vissa stunder. Jag blir ju GALEN av att gå hemma och inte kunna göra nåt... är ju inte liksom jag de... jag pillar ju med nåt mest hela tiden...

 

jag och hundarna 033  jag och hundarna 051

Det var Vectra som gillar att spexa lite och vara med och leka... såklart

Och Meija hon är verkligen som en hoppjerka... och sin egen studsboll...

jag och hundarna 067

jag och hundarna 086

Nu hoppas jag kunna komma på benen och börja om att jobba till veckan... så här har man ju inte råd att hålla på .

Hoppas på liiiiite svalare väder så man inte behöver svettas ihjäl... utan mera kan vara som " vanlig norrlänsk sommar"...

Ha en fortsatt bra sommar och ni som vill träna hund med mig nån kväll - hör av er så ordnar vi nåt...VI hade ju så stora planer före sommaren å så kom VÄRMEN ivägen....


Beteendecoach

2014-06-24 23:37 | 0 kommentarer

Sen kommer det mera...

 jag har i dagarna bestämt mig för att gå en beteendeCoachutbildning via terapihundsinstitutet. Den är med mentor som kommer hem till mig och kollar hur jag jobbar, Jag skall framöver ha fyra projekthundar som jag skall jobba med där det finns vissa problem att jobba med och hitta bra lösningar för hund  och ägare.

Det är beställt lite böcker och ska läsas och skrivas uppgifter , rapporter och examensarbeten till slut...Utbildningen görs i min egen takt men kanske tar up emot ett år, Det beror hur fort man lämnar in sina arbeten och hur det går med projekthundarna. Så har ni tips på hundar so kan vara lämpliga till det så kan ni höra av er. Det kan vara aggressioner, rädslor,  eller felbeteenden av olika slag. Det känns riktigt spännande.

sommaren2014 151  sommaren2014 136

Här har vi lite somriga bilder på mina blomsterhundar ute i skogen i midsommartid.

Jag har även köpt nya skaklar till min drag/ hundvagn så Meija kan börja dra den.. mera bilder kommer på detta senare

Ha nu en riktigt bra sommar  - nu skall jag plugga lite hund...=))


äntligen semester

2014-06-24 23:20 | 0 kommentarer

Såå då var det äntligen semester 2014.. tre veckor nu från midsommar blir det. Inga måsten ingenting - vara vara, vara med hundarna och pyssla i trädgården och äta gott...

Trädgården har fått sig ett lyft. Vintern som var har inte varit snäll med växterna och lite nytt behövdes fyllas på. Det har blivit en fontän, gjutna fat i form av rabarberblad, en till odlingslåda och lite sånt...Är liksom avkopplande att påta i trädgården och se saker växa och bli vackra..

sommaren2014 072  sommaren2014 162

Har varit sparsamt med hundträning, såklart lite lydnad uppe på klubben. Men nu när semestern  startat har jag ju många dagar att tjollra med sånt. hade tänkt att ha en dag för mej och en dag för hundarna - liksom ett varannandagstänk, då hinner jag med lite av det jag också vill göra både inne och ute.

Sen sist har jag gått en kurs för en Shadow instruktör  Åsa Wallström som i sin tur gått för Bengt Rödseth. En riktigt härlig kurs. som när man fått igenom alla momenten och sätten  ( som inte är en träningsform utan mera ett förhållningssätt i ledarskap och grundfostran..

Får hunden som en "följare" och inte som en  som går först. Varma intensiva och blåsiga dagar men riktigt riktigt härliga dagar och trevliga deltagare och hundar.

sommaren2014 055

 


det går som trögt

2014-05-09 10:13 | 0 kommentarer

maj2014 006   maj2014 009

JAg och Meija tränar specialsök i Piteå.

Här tränar vi på Hasch.  vi gjorde även rumssök och mimisök och andra träningsmetoder för att lära Meija söka noga och bra.

Hon tycker det är jättekul och efter en hel helg så är hon utslagen och näsan är helt slut.

maj2014 128

Jag och Vectra vi skall på ett sökläger i piteå i början av juni. . Ska se om hon tycker det är roligt... och framförallt ska vi se om vi kan stärka hennes självsäkerhet lite med denna träning. Det skulle vara kanon.

Veckra har blivit mycket bättre och är skitkul att träna med så vi tränar och håller på -   uppletande och spår, lydnadslydnad ... allt är kul med henne...

Här sitter hon med näsan i vädret... luktar väl en liten fågel...  nånstanns i skogen...


Våren är lite konstig...

2014-03-17 23:40

Tja ... ena dagen är det isglagga och andra storm, snö, is och sol... konstigt är det iallafall... Våren är tidig eller bara är det vintern som liksom aldrig har kommit.

Efter jul har det pågått byggnationer och hel renovering av mitt badrum uppe i min lgh. det var rosa och fult och är nu vitt och grått och  det blev väldigt bra...=))

Mobil 2014-2 126  Mobil 2014-2 128  Mobil 2014-2 127

Sen blev det jobbigt helt plötsligt då min mamma blev dålig och somnade in efter flera års sjukdom.  Hon hade alzehimers och sista åren hade hon inget värdigt liv... När man upplever det så börjar man gruva sig för att bli gammal och sjuk...Iallafall ör det just nu mycket med att skicka in årsräkningar till överförmyndarnämnden  och sluträkningar.. Begravningen har  just varit och det skall ordnas med allt runt detta. Sen återstår   att lämna in en bouppteckning till skatteverket och deklaration mm... känns som om det aldrig tar slut.

Pga detta har det inte blivit så mycket hundträning som det var före jul... Trots detta har jag hunnit med att träna lite iallafall.

Har ändå hållit en valpkurs med 6 deltagare. trevliga hundare och förare. De utvecklades mycket och gick med lösa hundar sista träffen....trevligt att se.

I helgen har jag återigen varit till Piteå och gått en fortsättningskurs med specialsök på Hundvis. Vi körde även ID-sök och minisök och lärde in nya preparat...

Underbart att se  att Meija utvecklades så fort och bra på sökbanan. Förra kursen fattade hon inte riktigt detta utan hade lite för bråttom. Nu "förklarade jag " ordagrant för henne innan varje nytt moment och då funkade det.. VI skrattade åt det och det blev en grej... för jag förklarade så fort vi skulle göra nåt nytt och för det mesta så fattade hon bättre då... Vi bådde på Nordhotell och Det var första gången som vectra och Meija bodde på hotell, gick bra får man säga...

Vectra har haft otur och drabbats av ögoninflammation men det har gått över nu Vectra har även varit skendräktig och slutade äta, ... jag blev orolig att det var något annat allvarligt, men sån tur va så var det inte det.

Nu är vi anmälda ( men vet ej om vi komemr med) till en sökhelg i piteå. Det blir Vectras sökhelg..

Som det ser ut nu så blir det inget Tåme i år... av flera skäl... vi får se vad som händer annars.

Kul att se att bekanta och vänner har skaffat valpar av olika raser och att Solweigh jobbar för en ny ras Chodsky Pes... verkligen ett charmtroll. ( se gärna mera på Janalands Kennel om detta ) Man blir inte alls valpsugen... får lägga band på mig...

Mera bilder på sökkursen kommer . // kram på er och glöm inte bort att skriva in  i gästboken


nu har så vintern kommit...

2013-11-09 20:15

höst 2013-2 043   hösten 2013 062

VIntern är här och det innebär frusna fingrar och halkiga vägar...

stickar vantar för fullt och inhandlade ICE BUG igår... altså skor med dubb... Gu så bra... måste varit en hundägare som uppfunnit den skon... kändes tryggt att gå fast det var skrovligt och isigt på vägen.. Nu fattas bara en reflexjacka så m an syns också.

 

Svårt att belöna med godis då man har tumvantar... det funkar liksom inte.. men det blir mera bollbelöning då.

Har fått ledigt så jag anmäler mig till fortsättningskursen specialsök uppe i piteå, helgen 23/24 november...  var inte säker på att det skulle funka, men det gick få ledigt.

 

har tränat med Meija och Vectra tillsammans med Lotti Eriksson och Cira... ibland måste man bara skratta. Meija är så övertaggad när hon kommer ut på planen så att köra linförighet är omöjligt från början för hon vill så mycket och har för bråttom....hinner liksom inte plocka ihop sig... Ligger fortfarande ett steg för långt fram ibland... inte jämt, . Har börjat tjuva på apporteringen och vi jobbar med bättre ingångar på inkallning då hon har lite för bråttom...Träningen för henne får gärna startas med ett  tjugotal budföringar... då kanske springet i benen har lugnat sig lite... Men det ör ju skitkul att hon är på... och hellre det än en hund man måste veva igång.. för det har jag provat...

Vectra hon är duktig på fria följet, inkallningen, budföring skitkul , men där har vi apporteringen som får framåt , men sakta, sakta... den är fortfarande lite ÄCKLIG att lämna över till matte,,, hon blir så himla glad när hon väntar på sin belöning ... bollen... den är bara bäst , och när vi tränat en stund då tar hon bollen och springer till bilen och  tycker hon är klar för denna dag, bara hon får ha bollen i buren...

Jag skall bygga mig en sökbana till preparatsöket så vi kan träna inne hemma med olika dofter som vi vill befästa., kommer att fixa det under morgondagen., så skall det bara borras hål för doftburkarna, Tråna inne gör vi även med tasstarget som vi kan använda sen till rutan och framförgåendet... har några meter här inne att öva på... Nä nu skall jag skicka in anmälan till Hundvis  så jag inte glömmer det. Ha en bra kväll alla. KRam och glöm inte skriva en rad i gästboken när du är in och kikar...=))


Webbfråga

Vad tycker du om min nya hemsida?