Blogg

nu har så vintern kommit...

2013-11-09 20:15

höst 2013-2 043   hösten 2013 062

VIntern är här och det innebär frusna fingrar och halkiga vägar...

stickar vantar för fullt och inhandlade ICE BUG igår... altså skor med dubb... Gu så bra... måste varit en hundägare som uppfunnit den skon... kändes tryggt att gå fast det var skrovligt och isigt på vägen.. Nu fattas bara en reflexjacka så m an syns också.

 

Svårt att belöna med godis då man har tumvantar... det funkar liksom inte.. men det blir mera bollbelöning då.

Har fått ledigt så jag anmäler mig till fortsättningskursen specialsök uppe i piteå, helgen 23/24 november...  var inte säker på att det skulle funka, men det gick få ledigt.

 

har tränat med Meija och Vectra tillsammans med Lotti Eriksson och Cira... ibland måste man bara skratta. Meija är så övertaggad när hon kommer ut på planen så att köra linförighet är omöjligt från början för hon vill så mycket och har för bråttom....hinner liksom inte plocka ihop sig... Ligger fortfarande ett steg för långt fram ibland... inte jämt, . Har börjat tjuva på apporteringen och vi jobbar med bättre ingångar på inkallning då hon har lite för bråttom...Träningen för henne får gärna startas med ett  tjugotal budföringar... då kanske springet i benen har lugnat sig lite... Men det ör ju skitkul att hon är på... och hellre det än en hund man måste veva igång.. för det har jag provat...

Vectra hon är duktig på fria följet, inkallningen, budföring skitkul , men där har vi apporteringen som får framåt , men sakta, sakta... den är fortfarande lite ÄCKLIG att lämna över till matte,,, hon blir så himla glad när hon väntar på sin belöning ... bollen... den är bara bäst , och när vi tränat en stund då tar hon bollen och springer till bilen och  tycker hon är klar för denna dag, bara hon får ha bollen i buren...

Jag skall bygga mig en sökbana till preparatsöket så vi kan träna inne hemma med olika dofter som vi vill befästa., kommer att fixa det under morgondagen., så skall det bara borras hål för doftburkarna, Tråna inne gör vi även med tasstarget som vi kan använda sen till rutan och framförgåendet... har några meter här inne att öva på... Nä nu skall jag skicka in anmälan till Hundvis  så jag inte glömmer det. Ha en bra kväll alla. KRam och glöm inte skriva en rad i gästboken när du är in och kikar...=))

Webbfråga

Vad tycker du om min nya hemsida?