Blogg

Våren är lite konstig...

2014-03-17 23:40

Tja ... ena dagen är det isglagga och andra storm, snö, is och sol... konstigt är det iallafall... Våren är tidig eller bara är det vintern som liksom aldrig har kommit.

Efter jul har det pågått byggnationer och hel renovering av mitt badrum uppe i min lgh. det var rosa och fult och är nu vitt och grått och  det blev väldigt bra...=))

Mobil 2014-2 126  Mobil 2014-2 128  Mobil 2014-2 127

Sen blev det jobbigt helt plötsligt då min mamma blev dålig och somnade in efter flera års sjukdom.  Hon hade alzehimers och sista åren hade hon inget värdigt liv... När man upplever det så börjar man gruva sig för att bli gammal och sjuk...Iallafall ör det just nu mycket med att skicka in årsräkningar till överförmyndarnämnden  och sluträkningar.. Begravningen har  just varit och det skall ordnas med allt runt detta. Sen återstår   att lämna in en bouppteckning till skatteverket och deklaration mm... känns som om det aldrig tar slut.

Pga detta har det inte blivit så mycket hundträning som det var före jul... Trots detta har jag hunnit med att träna lite iallafall.

Har ändå hållit en valpkurs med 6 deltagare. trevliga hundare och förare. De utvecklades mycket och gick med lösa hundar sista träffen....trevligt att se.

I helgen har jag återigen varit till Piteå och gått en fortsättningskurs med specialsök på Hundvis. Vi körde även ID-sök och minisök och lärde in nya preparat...

Underbart att se  att Meija utvecklades så fort och bra på sökbanan. Förra kursen fattade hon inte riktigt detta utan hade lite för bråttom. Nu "förklarade jag " ordagrant för henne innan varje nytt moment och då funkade det.. VI skrattade åt det och det blev en grej... för jag förklarade så fort vi skulle göra nåt nytt och för det mesta så fattade hon bättre då... Vi bådde på Nordhotell och Det var första gången som vectra och Meija bodde på hotell, gick bra får man säga...

Vectra har haft otur och drabbats av ögoninflammation men det har gått över nu Vectra har även varit skendräktig och slutade äta, ... jag blev orolig att det var något annat allvarligt, men sån tur va så var det inte det.

Nu är vi anmälda ( men vet ej om vi komemr med) till en sökhelg i piteå. Det blir Vectras sökhelg..

Som det ser ut nu så blir det inget Tåme i år... av flera skäl... vi får se vad som händer annars.

Kul att se att bekanta och vänner har skaffat valpar av olika raser och att Solweigh jobbar för en ny ras Chodsky Pes... verkligen ett charmtroll. ( se gärna mera på Janalands Kennel om detta ) Man blir inte alls valpsugen... får lägga band på mig...

Mera bilder på sökkursen kommer . // kram på er och glöm inte bort att skriva in  i gästboken

Webbfråga

Vad tycker du om min nya hemsida?